
SŁODZIK
STOŁOWY NA BAZIE ERYTRYTOLU
Erytrytol, czyli naturalny
niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest
wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność
przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu
jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków.
Sposób użycia:
Może być stosowany do gotowania,
pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak słodki jak
tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego słodyczy.
Wartość
odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna 0 kJ / 0
kcal
Tłuszcz, w tym: 0g
- kwasy tłuszczowe nasycone 0g
Węglowodany, w
tym: 99g
- cukry 0g
- alkohole wielowodorotlenowe 99g
Białko 0
g
Sól 0 g
* dzienna Referencyjna wartość spożycia witamin i
składników mineralnych dla przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000
kcal).
Składniki:
100% substancja słodząca 100%
erytrytol
Sposób
przechowywania:
Przechowywać w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.
Producent/ podmiot
odpowiedzialny:
Intenson S.A.
Całowanie 94 G
05-480
Karczew
kontakt@intenson.pl
Kraj
pochodzenia:
Chiny*
* w zależności od partii (aktualny kraj
pochodzenia na
opakowaniu)
Opakowanie:
250g
Intenson Europe Sp. z o.o., Polska
Całowanie 94 G 05-480 Karczew Polska
Telefon:
E-mail: kontakt@intenson.pl