
SŁODZIK
STOŁOWY NA BAZIE ERYTRYTOLU
Erytrytol, czyli naturalny
niskokaloryczny słodzik. Erytrytol ma delikatny słodki smak. Jest
wykorzystywany do pieczenia i gotowania, redukując w ten sposób kaloryczność
przygotowywanych potraw. Erytrytol nie powoduje próchnicy zębów. Po spożyciu
jest szybko eliminowany z organizmu. Może być stosowany przez diabetyków.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość
energetyczna 0 kJ / 0 kcal
Tłuszcz, w tym: 0g
- kwasy tłuszczowe
nasycone 0g
Węglowodany, w tym: 99g
- cukry 0g
- alkohole
wielowodorotlenowe 99g
Białko 0 g
Sól 0 g
* dzienna
Referencyjna wartość spożycia witamin i składników mineralnych dla
przeciętnej osoby dorosłej (8400 kJ / 2000
kcal).
Składniki:
100% substancja słodząca
erytrytol
Sposób użycia:
Może być stosowany do
gotowania, pieczenia lub słodzenia. Należy pamiętać, że nie jest on tak
słodki jak tradycyjny cukier i osiąga około 75% jego
słodyczy.
Spożycie w nadmiernych ilościach może mieć efekt
przeczyszczający. Nie jest przeznaczony do spożycia przez dzieci lub w
przypadku wystąpienia nadwrażliwości na produkt.
Sposób
przechowywania:
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, w
szczelnie zamkniętym opakowaniu.
Producent/ podmiot
odpowiedzialny:
Intenson S.A.
Całowanie 94 G
05-480
Karczew
kontakt@intenson.pl
Kraj
pochodzenia:
Chiny/Francja*
* w zależności od partii (aktualny
kraj pochodzenia na
opakowaniu)
Opakowanie:
1000g
Intenson Europe Sp. z o.o., Polska
Całowanie 94 G 05-480 Karczew Polska
Telefon:
E-mail: kontakt@intenson.pl