Suszone grzyby są niezwykle aromatycznym i zdrowym produktem, który można stosować na wiele sposobów. Sprzedawane przez nas ekologiczne grzyby mun są uznawane za jedne z najstarszych grzybów jakie spożywali ludzie na świecie. Będą doskonałym dodatkiem do duszonych mięs, różnego rodzaju sosów, zup i makaronów. Wyróżniają się subtelnym i charakterystycznym zapachem i smakiem. W kuchni chińskiej są cenione ze względu na wyjątkowe właściwości lecznicze. Stosowane są w ich kuchni jako jeden z podstawowych składników dań, gdyż doskonale komponują się nawet z mocnymi i ostrymi przyprawami. Przed dodaniem do potrawy należy je namoczyć w gorącej wodzie oraz wypłukać. Należy pamiętać, że po namoczeniu zwiększą one znacznie swoją objętość. Warto pokroić je w paski i dodać do orientalnego dania. Polecamy także grzyby shiitake, które również są w 100% ekologiczne. Tak jak grzyby mun, są one powszechnie używane w kuchni azjatyckiej. Należy je moczyć jednak nieco dłużej niż mun, nawet do 30 minut. Warto jednak ich spróbować ze względu na ich wyjątkowy smak oraz właściwości odżywcze. Będą doskonałym dodatkiem do dań kuchni wschodniej, sosów i makaronów. Zdecydowanie warto wprowadzić je do naszej diety, by urozmaicić jadłospis i korzystać z dobroczynnych suszonych grzybów!