Masło Shea Bio słoik 50 ml

Producent: Etja
Data ważności: 2021/06/30 Data przydatności do użycia produktu (otrzymasz produkt z terminem nie krótszym niż podany)
Ilość dostępna w magazynie: 22 szt.
Kod Ean: 5908310446912

9,50 zł

Więcej informacji

KOSMETYK

Drzewo Shea /Vitellaria paradoxa/
Gatunek rośliny, który należy do rodziny sączyńcowatych, jedyny przedstawiciel monotypowego rodzaju masłosz. Drzwo shea uznawane w Afryce za święte dorasta do wysokości 25 m, jednak najczęściej osiąga ok. 15 metrów. Jego owocem jest eliptyczna jagoda podobna do wielkości śliwki o brawie żółtej lub żółtozielonej z pojedynczym
czerwonobrązowym nasieniem bogatym w tłuszcz, z którego powstaje masło shea. Olej z afrykańskiego masłosza popularnie zwany masłem Shea lub Karite to kosmetyk uniwersalny, o bardzo różnorodnym zastosowaniu, który warto mieć zawsze pod ręką lub w swojej kosmetyczce.

Masło Shea BIO /Butyrospermum Parkii Seed Oil/:
Naturalne, nierafinowane, zimnotłoczone, organiczne masło Shea z nasion drzewa masłowego. Posiada naturalną allantoinę, NNKT, wit. A, E i F. Zwiększa elastyczność, wygładza, regeneruje, pielęgnuje oraz chroni skórę przed złym wpływem czynników zewnętrznych tworząc delikatny film na skórze. Dodatkowo chroni przed wysuszeniem, starzeniem i wspomaga utrzymanie wody w komórkach skóry. Jest naturalnym filtrem UV. Rewitalizuje oraz nadaje połysk włosom suchym i zniszczonym. Doskonałe do każdego rodzaju cery.

Masło Shea BIO  firmy ETJA jest wytwarzany z surowców ekologicznych i w 100% naturalany. Posiada certyfikat organizacji Soil Association

Sposób użycia:
• Stosować bezpośrednio na skórę, zwłaszcza suchą, wrażliwą
• kąpiel - dodawać łyżkę masła shea (ok. 10-15 gram) do wanny wypełnionej 1/3 ciepłej wody,
• Naturalna baza do produkcji domowych balsamów i kremów,
• Stopione do płynnej postaci można wcierać we włosy zamiast tradycyjnej maski do włosów. Po zabiegu należy później umyć włosy delikatnym szamponem,
• doskonale sprawdza się jako naturalny produkt ochronny do ust (m. in. ochrona przed wiatrem i mrozem) ,
• jako krem do stóp - w połączeniu do 90 % z innym olejek np. arganowym silnie regeneruje skórę zmęczonych stóp oraz zmiękcza zrogowaciały naskórek, przyśpiesza gojenie się pękającego naskórka,
• doskonały przy kuracjach odchudzających, silnie ujędrnia zwiotczałą i mało elastyczną skórę,
• w połączeniu z olejkiem grejpfrutowym, cynamonowym oraz pomarańczowym wpływa korzystnie na walkę z cellulitem.

Postać:
Masło o kolorze beżowym, o przyjemnym słodkim zapachu. Miękka masa, która pod wpływem temperatury ludzkiego ciała staje się płynna.

Przechowywanie:
Przechowywać w chłodnym miejscu lub w temperaturze pokojowej w miejscu mało nasłonecznionym.

Kraj pochodzenia:
Państwa Afryki/ GHANA/

Skład:
Butyrospermum Parkil Seed Oil

Producent / Podmiot odpowiedzialny:
ETJA S.C.
ul. Łęczycka 29
82-300 Elbląg

Opakowanie:
50ml

Produkty powiązane

Zobacz inne produkty z tej samej kategorii: