
PRODUKT
SPOŻYWCZY
W przemyśle spożywczym, pod nazwa E330, używany jest
jako regulator kwasowości, rodzaj środka konserwującego i przeciwutleniacz.
Kwasku cytrynowego używa się m.in. do deserów i innych wyrobów cukierniczych.
Znajdziemy go również w napojach bezalkoholowych, konserwach, przetworach,
gotowych daniach.
Zastosowanie poza przemysłem
spożywczym:
- Czyszczenie armatury lub odkamienianie domowych
sprzętów (np. czajnika);
- Mocno ubrudzone miejsca np. smar, sok z
buraków;
- Ubrudzone ręce (nasyp odrobinę kwasku na dłonie i potrzyj o
siebie);
Składniki:
Kwasek cytrynowy
jednowodny.
Produkt może zawierać:
gluten, orzeszki
arachidowe, inne orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.
Przechowywanie:
Przechowywać w miejscu suchym i ciemnym,
niedostępnym dla dzieci.
Kraj pochodzenia:
Chiny
Producent/ Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi
Sp. z o.o.
ul. Chopina 8B
36-200
Brzozów
office@radziowi.pl
Opakowanie:
1000g
Radziowi Sp. z o.o., Polska
Chopina 8B 36-200 Brzozów Polska
Telefon:
E-mail: office@radziowi.pl