
ZDROWA
ŻYWNOŚĆ
Ekologiczny pęczak jęczmienny powstaje z obłuszczonego i
wypolerowanego ziarna jęczmienia. Stanowi doskonały dodatek do dań mięsnych i
wegetariańskich. Polecamy także do zup, zapiekanek, do nadziewania gołąbków,
czy gulaszy.
Składniki:
Kasza jęczmienna pęczak*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Sposób
przygotowania:
Uprzednio wypłukany pęczak gotować w osolonej wodzie
w proporcji 1:3 (1 porcja pęczaku na 3 porcje wody) na małym ogniu ok. 20
min.
Wartość odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna -
1442 kJ / 341 kcal
Tłuszcz - 2,3 g,
w tym kwasy tłuszczowe nasycone -
0,57g
Węglowodany - 67 g,
w tym cukry - 2,3 g
Błonnik 7,1
g
Białko - 9,5 g
Sól - 0,02 g
Produkt może zawierać
alergeny:
orzeszki ziemne, orzechy, nasiona sezamu,
soję.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu.
Kraj pochodzenia
składników:
Polska
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Producent/
Podmiot odpowiedzialny:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś
7,
05-084
Leszno
info@bioplanet.pl
Opakowanie:
1000
g
Bio Planet S.A., Polska
Wielkowa Wieś 7 05-084 Leszno Polska
Telefon:
E-mail: info@bioplanet.pl