ZDROWA ŻYWNOŚĆ
Wartość odżywcza
100g produktu sypkiego:
Wartość energetyczna: 1405 kJ / 331
kcal;
Tłuszcz: 2,3g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 1,4g
Węglowodany:
73g
w tym cukry: <0,5g
Białko: 4,8g
Sól:
0,03g
Składniki:
BIO skrobia kukurydziana, 20% BIO
kakao w proszku.
Sposób przygotowania:
Z ½ l zimnego
mleka odlać 350ml szklanki. Do pozostałego mleka dodać 2 łyżki cukru (40 g) i
pozostawić do zagotowania.
Do pozostałego mleka (150ml)
wsypać zawartość torebki i dobrze wymieszać. Do gotującego się mleka wlać
rozrobiony z mlekiem budyń, mieszając do zgęstnienia.
Gotowy budyń jest
przeznaczony do szybkiego spożycia.
Budyń można przygotować także przy
użyciu różnych typów mleka (np. owczego, koziego) oraz napojów (np.sojowego,
ryżowego).
Pochodzenie składników:
Rolnictwo UE/
Spoza UE
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym
miejscu. Chronić przed
światłem.
Certyfikaty:
BIO
Bezglutenowy
Wegański
Wegetariański
Producent:
AMYLON
a.s.
Ronov nad Sázavou 13
582 22 Ronov nad
Sázavou
Czechy
Podmiot odpowiedzialny:
Bio Planet
S.A..
Wilkowa Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie:
40g