ZDROWA
ŻYWNOŚĆ
Cząber polecany jest jako przyprawa, np. do zup,
pasztetów, tłustych mięs, ryb, potraw na bazie kapusty i grzybów lub jako
składnik ziołowego naparu.
Produkt bezglutenowy
Co to
liofilizacja?
Liofilizacji to proces suszenia, który polega na
usuwaniu wody z zamrożonego wcześniej surowca w drodze tzw. sublimacji, czyli
bezpośredniego przejścia w stan pary z pominięciem stanu ciekłego. Proces
ten likwiduje w większości zanieczyszczenia mikrobiologiczne, dzięki czemu może
być bezpiecznie przechowywany przez długi czas.
Dlaczego zioła
liofilizowane?
Produkty liofilizowane zachowuje w 90% swój naturalny
kształt, barwę i aromat. Dzięki możliwości przeprowadzenia procesu w niskich
temperaturach, surowiec przygotowany metodą liofilizacji nie traci cennych
witamin i olejków eterycznych.
Składniki:
cząber
liofilizowany* 100%
*produkt rolnictwa ekologicznego
Sposób
użycia:
Odpowiednią ilość rozetrzeć w dłoniach lub moździerzu i
dodać do potrawy czy mieszanki przyprawowej. W celu przygotowania ziołowego
naparu, łyżeczkę surowca zalać 250ml wrzątku i parzyć pod przykryciem 10
minut.
Przechowywanie:
Przechowywać w szczelnie
zamkniętym opakowaniu, w suchym i
zaciemnionym miejscu.
Kraj pochodzenia
surowca:
Polska
Producent:
Dary
Natury
Mirosław Angielczyk
Koryciny 73
17-315
Grodzisk
Opakowanie:
10g