ZDROWA ŻYWNOŚĆ - PRZYPRAWA
Agar Agar
uzyskuje się z wodorostów. Jest to naturalna substancja roślinna zastępująca
żelatynę. Jest od niej dużo zdrowsza i wydajniejsza, zawiera 80% błonnika. Nie
ma koloru, smaku ani zapachu, nie psuje przygotowanych potraw.
Produkt
może zawierać gluten.
Składniki:
agar wyciąg z alg
morskich 100%
Sposób użycia:
1 łyżeczka (ok. 5gr.)
agaru + suche komponenty wymieszać w 0,5 litra zimnego płynu. Ciągle mieszając
doprowadzić do wrzenia i gotować 1-2 minuty i odstawić w chłodne miejsce.
Doskonale nadaje się do każdej potrawy, którą należy zmienić z fory płynnej na
stałą. polecamy także do dań wegetariańskich. UWAGA! Agar w proszku
rozpuszczamy w zimnych płynach!
Kraj pochodzenia
surowca:
Hiszpania
Przechowywanie:
Przechowywać
w suchym miejscu.
Producent:
Dary Natury sp. z
o.o.
Koryciny 73
17-315
Grodzisk
Opakowanie:
30g
Dary Natury sp. z o.o., Polska
Koryciny 73 17-315 Grodzisk Polska
Telefon:
E-mail: biuro@darynatury.pl