ZDROWA
ŻYWNOŚĆ
Składniki:
Mąka pszenna* 98%, sól 1,5%, drożdże 0,5%
(*certyfikowany składnik ekologiczny).
Opis
Ekologiczna bułka tarta
doskonale nadaje się do obtaczania kotletów warzywnych, strączkowych czy
mięsnych. Może stanowić zagęszczający dodatek do wszelkiego rodzaju farszy lub
pasztetów, a także posypkę, aby pieczony pasztet na wierzchu był smakowicie
rumiany. Bułka tarta jest niezbędna również do posypywania foremek do pieczenia
ciasta i chleba, aby łatwo odchodziły od blaszki.
Wartość energetyczna w 100
g
Wartość
energetyczna - 1481 kJ / 349 kcal
Tłuszcz
- 1,0 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany
- 73 g,
w
tym cukry - 4,0 g
Białko
- 11 g
Sól
- 1,5 g
Informacja
o alergenach:
Produkt może zawierać
alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam, soję.
Kraj
pochodzenia składników
Polska
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Producent:
Bio
Planet S.A.
Wilkowa
Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie:
250
g