Zdrowa
Żywność
Składniki:
otręby orkiszowe*
100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
Ekologiczne
otręby orkiszowe powstają podczas procesu przemiału orkiszu na grys orkiszowy. W
skład otrąb wchodzi głównie zewnętrzna, najbardziej wartościowa warstwa ziarna.
Otręby są doskonałym źródłem błonnika. Doskonale smakują z przetworami
mlecznymi. Mogą stanowić dodatek do musli, płatków, zup, sałatek i sosów.
Polecamy również wykorzystanie otrąb w domowych wypiekach i potrawach mącznych.
Otręby przed spożyciem zalecamy poddać krótkotrwałej obróbce
cieplnej.
Wartość energetyczna w 100
g
Wartość
energetyczna - 1622 kJ / 384 kcal
Tłuszcz
- 2,4 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany
- 70 g,
w
tym cukry - 6,8 g
Błonnik
- 11 g
Białko
- 15 g
Sól
- 0,02 g
INFORMACJA
ALERGENNA
Produkt
może zawierać alergeny: orzeszki ziemne, orzechy, sezam,
soję.
Kraj
pochodzenia składników
Republika
Czeska
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Bez
glutenu
Producent:
Bio
Planet S.A..
Wilkowa
Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie
150g