Olej z opuncji figowej 10ml

Producent: Vivio
Data minimalnej trwałości: 2026/02/28 Data przydatności do użycia produktu (otrzymasz produkt z terminem nie krótszym niż podany)
Ilość dostępna w magazynie: 16 szt.
Kod Ean: 5902115133701

15,99 zł

Cena za 1 litr: 1 599,00 zł

Więcej informacji

KOSMETYK

Olejek z opuncji jest wytwarzany z pestek opuncji figowej, rosnącej głównie w ciepłych krajach Ameryki Łacińskiej i w niektórych krajach basenu Morze Śródziemnego np. w  Hiszpanii (Wyspy Kanaryjskie) i Maroku.

Należy do stosunkowo drogich olejów, po pierwsze ze względu na sposób pozyskiwania - litr najwyższej klasy olejku powstaje z miliona pestek, które żmudnie wydobywa się z owoców o łącznej masie ok. 450-500 kilogramów, a po drugie ze względu na skład i właściwości jakie posiada.

W olejku z opuncji znajduje się wiele substancji, w tym kwasy tłuszczowe omega-6, które pomogą pielęgnują twarz i ciało. Jego właściwości i działanie sprawiają, że olej z opuncji figowej można stosować do każdego rodzaju skóry.

Obecne w oleju kwasy tłuszczowe omega-6 sprawiają, że skóra jest bardziej nawodniona, nawilżona i elastyczna. Kwas linolowy zawarty w olejku z opuncji wzmacnia warstwę lipidową-ochronną skóry, dzięki czemu lepiej się goi i łatwiej regeneruje po podrażnieniach. Podobne właściwości posiadają zawarte w opuncji fitosterole, dzięki czemu pobudzają regenerację i gojenie naskórka, wzmacniają barierę ochronną skóry, a w efekcie hamują utratę wody ze skóry. Poprawiają również elastyczność i gęstość skóry, co sprawia, że olejek z opuncji ma działanie przeciwzmarszczkowe i tym samym zyskał miano naturalnego botoksu.

Zawarta w olejku witamina E zapobiega przedwczesnemu niszczeniu i starzeniu się skóry, ponieważ ma silne działanie antyoksydacyjne, dzięki czemu chroni przed działaniem wolnych rodników i powstawaniu zmarszczek.

Zaleca się stosowanie olejków w celach kosmetycznych po przeprowadzeniu próby uczuleniowej. W tym celu na oczyszczoną skórę nanieść rozcieńczony olejek. Jeśli w  ciągu 24 godzin nie wystąpi reakcja uczuleniowa, można wprowadzić produkt do użytku.

Składniki:
Opuntia Ficus Indica Seed Oil

Sposób użycia:
Olej stosowany do pielęgnacji ciała i twarzy. Nałóż na ciało lub twarz i delikatnie masuj.

Przechowywanie:
W miejscu chłodnym i ciemnym, w oryginalnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Maroko

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Chopina 8A
36-200 Brzozów

Opakowanie:
10ml