Olej macadamia 100 ml

10,99 zł

Dodaj do listy życzeń

5902115102264

Aktualnie dostępne: 7 Przedmiotów

Więcej informacji

KOSMETYK - SUROWIEC KOSMETYCZNY

Produkt jest surowcem kosmetycznym do stosowania zewnętrznego.

Olejek zawiera szereg cennych witamin – A, B, E oraz składników mineralnych. Działanie witaminy A i E wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry i zapewnia efekt ujędrnienia. Kwas oleinowy i antyoksydanty korzystnie wpływają na skórę z oznakami starzenia m.in. poprzez zwalczanie wolnych rodników.

Jest olejem rafinowanym.

Macadamia to duże, zawsze zielone drzewo, rosnące w ciepłym i wilgotnym klimacie. Najwięcej drzew macadamia rośnie w Nowej Zelandii, na Hawajach i w Australii. Orzechy macadamia mają bardzo twardą łupinę, w kolorze jasno lub ciemnobrązowym, którą można otworzyć tylko przy użyciu specjalnego nożyka. Owoce macadamia przypominają orzechy laskowe i są jadalne. Uważa się je za jedne z najsłodszych na świecie.

Stosowanie:
Wykorzystanie oleju macadamia w kosmetyce:
-olejek do masażu
-odżywka do suchych i łamliwych włosów
-kosmetyk na rozstępy i cellulit

Składniki:
Olej macadamia (macadamia ternifolia seed oil)

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, ciemnym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Włochy

Podmiot odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi 45
42-200 Częstochowa

Opakowanie:
100ml