Zdrowa
Żywność
Składniki:
fasolka
mung* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
Ekologiczna
fasola mung jest jedną z najbardziej wartościowych gatunków fasoli. Niezwykle
pożywna, wyśmienicie smakuje z warzywami i kaszami, a także jako dodatek do zup
lub sałatek.
Sposób
przygotowania
uprzednio
namoczoną kilka godzin i przepłukaną fasolę należy gotować w świeżej,
nieosolonej wodzie ok. 45 min. Fasolę solimy dopiero pod koniec
gotowania
Wartość
odżywcza w 100 g
Wartość
energetyczna - 1332 kJ / 316 kcal
Tłuszcz
- 1,3 g,
w
tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,3 g
Węglowodany
- 44 g,
w
tym cukry - 6,6 g
Błonnik
- 16 g
Białko
- 24 g
Sól
- 0,04 g
Informacje
o Alergenach:
Produkt
może zawierać: gluten, orzeszki ziemne i inne orzechy, sezam,
soję
Zalecane
warunki przechowywania
Przechowywać
w suchym i chłodnym miejscu.
Kraj
pochodzenia składników
Chiny
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Producent:
Bio
Planet S.A..
Wilkowa
Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie:
400g