ZDROWA
ŻYWNOŚĆ
Składniki:
Mąka z
pszenicy
durum*, woda (*certyfikowany składnik ekologiczny).
Opis:
Wyśmienity makaron z
ekologicznej mąki z pszenicy durum. Polecamy z sosami pomidorowymi Alce
Nero.
Sposób
przygotowania:
Zagotować 1,5 l
wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 'al
dente': 11 min.
Wartość
odżywcza w 100g:
Wartość energetyczna -
1476 kJ/351 kcal
Tłuszcz - 2,1 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,2 g
Węglowodany - 73 g
w tym cukry - 3,1 g
Błonnik - 2,9 g
Białko - 11 g
Sól - 0 g
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i
chłodnym miejscu.
Kraj
pochodzenia:
Włochy
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Producent:
Alce
Nero Włochy
Dystrybutor:
Bio
Planet S.A.
Wilkowa
Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie:
500
g