Makaron kukurydziano-ryżowy Fusilli bezglutenowy BIO 250g

8,10 zł

Dodaj do listy życzeń

8009004811539

Stan: Pod zamówienie 3-5 dni

Więcej informacji

ZDROWA ŻYWNOŚĆ

 

Składniki:

Mąka kukurydziana* (80%), mąka ryżowa* (20%) (*certyfikowany składnik ekologiczny)

 

Opis:

Makaron bezglutenowy wytwarzany według specjalnej receptury, żeby uzyskać smak podobny do makaronu ze zwykłej pszenicy durum.

 

Sposób przygotowania:

Zagotować 1,5 l wrzącej wody na 100 g makaronu, dodać 10 g soli. Czas gotowania 10 min.

 

Wartość odżywcza w 100g:

Wartość energetyczna - 1499 kJ / 353 kcal
Tłuszcz - 1,4 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,5 g
Węglowodany - 77 g
w tym cukry - 2 g
Błonnik - 1 g
Białko - 7 g
Sól - 0,05 g

 

Informacja alergenna:

Produkt może zawierać łubin oraz soję.

 

Przechowywanie:

Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.

 

Kraj pochodzenia:
Włochy


Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański

Producent:

Alce Nero Włochy

 

Dystrybutor:
Bio Planet S.A.
Wilkowa Wieś 7,
05-084 Leszno

Opakowanie:
250 g

30 innych produktów w tej samej kategorii: