Lapacho kora 100g
Odbiorca: :
* Pola wymagane
lub Anuluj
PRODUKT
SPOŻYWCZY
Kora lapacho pochodzi z drzewa lapacho rosnącego w
Ameryce Środkowej i Południowej, od północnej Argentyny do północnego Meksyku.
Drzewo lapacho dorasta nawet do 30 metrów, a gdy kwitnie, to całe obsypane jest
różowymi kwiatami i widać je z wielu kilometrów. Właściwości kory lapacho znali
i wykorzystywali Inkowie. Bywa nazywana "Herbatą Inków", którzy to wywar z niej
przygotowany nazywali "darem bogów" i stosowali go w leczeniu różnych
dolegliwości.
Napar przygotowany na bazie kory lapacho posiada
charakterystyczny, gorzkokwaśny smak i brązowy kolor. Aromat tej herbaty potrafi
zaskoczyć niezwykłą dla innych naparów trawiastą nutą. Kora lapacho. Co ważne
dla ludzi stroniących od kofeiny – lapaczo nie zawiera jej
wogóle!
Składniki:
100% lapacho
kora
Produkt może zawierać:
gluten, orzechy, nasiona
sezamu i produkty pochodne.
Sposób użycia:
do 200ml
gotującej się wody wsypać jedną łyżkę kory i gotować przez 10-15 minut.
Następnie odcedzić.
Zalecana dawka to 2 szklanki
dziennie.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla
małych dzieci, suchym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.
Kraj
pochodzenia:
Paragwaj
Podmiot
odpowiedzialny:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Piotra Skargi
45
42-200 Częstochowa
Opakowanie:
100g