Zdrowa
Żywność
Składniki:
płatki
gryczane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Opis
Ekologiczne
płatki gryczane powstają z gniecionych ziaren gryki. Charakteryzują się niemal
takimi samymi właściwościami jak kasza gryczana. Można je spożywać samodzielnie
lub z innymi płatkami. Polecamy jako dodatek do potraw mięsnych, zup, a także do
musli i deserów. Z płatków gryczanych można również upiec chleb
gryczany.
Sposób
przygotowania
płatki
gotować w proporcji 1:2 (1 porcja płatków na 2 porcje wody lub mleka) na wolnym
ogniu ok. 5 minut od czasu do czasu mieszając.
Wartość energetyczna w 100
g
Wartość
energetyczna - 1470 kJ / 347 kcal
Tłuszcz
- 1,7 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone - 0,4 g
Węglowodany
- 71 g, w tym cukry - 0,3 g
Białko
- 10,0 g
Sól
- 0 g
Kraj
pochodzenia składników
Chiny
Certyfikaty:
BIO
Wegetariański
Wegański
Bez
glutenu
Producent:
Bio
Planet S.A..
Wilkowa
Wieś 7,
05-084
Leszno
Opakowanie:
300g