Pierzga pszczela (DeliFood) 250g

Producent: Vivio
Data minimalnej trwałości: 2024/10/31 Data przydatności do użycia produktu (otrzymasz produkt z terminem nie krótszym niż podany)
Ilość dostępna w magazynie: 10 szt.
Kod Ean: 5902115105746

82,50 zł

Cena za 1 kilogram: 330,00 zł

Więcej informacji

PRODUKT SPOŻYWCZY

Pierzga jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły pyłkiem kwiatowym, wzbogaconym o mleczko pszczele. Tak powstała pierzga jest odporna na szkodliwe działanie wirusów i grzybów. Posiada znacznie wyższą wartość odżywczą niż pyłek. Pierzga jest też bardzo łatwo przyswajalna przez organizm i ma bogaty skład chemiczny. Stanowi źródło naturalnych witamin: A, B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP. Ponadto jest bogata w pierwiastki, takie jak: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarka, mangan.

Składniki:
100% pierzga

Produkt może zawierać:
gluten, orzeszki arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty pochodne.

Stosowanie:
Pierzga pszczela nie jest tak słodka jak miód. Ma specyficzny, kwaskowaty smak, który zawdzięcza fermentacji pyłku. Dzienna porcja spożycia tego produktu wynosi 2-3 łyżeczki. Najlepsze efekty zdrowotne można uzyskać stosując pierzgę 2 razy dziennie.

Pierzga nadaje się do spożycia bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, ale należy ją dokładnie przerzuć, bo dzięki temu jest łatwiej przyswajalna.

Pierzgę można również rozpuścić w przegotowanej wodzie, w mleku lub miodzie: 1 łyżeczka pierzgi na ½ szklanki wody. Połączenie miodu i pierzgi potęguje ich dobroczynne działanie. Najlepiej przygotować pierzgę rozpuszczoną w wodzie rano, do wypicia wieczorem i przygotować wieczorem, do spożycia rankiem kolejnego dnia. Minimalny czas moczenia pierzgi to 4 godziny.

Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla małych dzieci, suchym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.

Kraj pochodzenia:
Litwa

Producent/ dystrybutor:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Chopina 8B
36-200 Brzozów

Opakowanie:
250g