PRODUKT
SPOŻYWCZY
Pierzga jest naturalnie przetworzonym przez pszczoły
pyłkiem kwiatowym, wzbogaconym o mleczko pszczele. Tak powstała pierzga jest
odporna na szkodliwe działanie wirusów i grzybów. Posiada znacznie wyższą
wartość odżywczą niż pyłek. Pierzga jest też bardzo łatwo przyswajalna przez
organizm i ma bogaty skład chemiczny. Stanowi źródło naturalnych witamin: A,
B1, B2, B6, B12, C, D, E, K, P i PP. Ponadto jest bogata w pierwiastki, takie
jak: potas, żelazo, selen, magnez, miedź, krzem, chlor, siarka,
mangan.
Składniki:
100%
pierzga
Produkt może zawierać:
gluten, orzeszki
arachidowe, orzechy, nasiona sezamu i produkty
pochodne.
Stosowanie:
Pierzga pszczela nie jest tak
słodka jak miód. Ma specyficzny, kwaskowaty smak, który zawdzięcza fermentacji
pyłku. Dzienna porcja spożycia tego produktu wynosi 2-3 łyżeczki. Najlepsze
efekty zdrowotne można uzyskać stosując pierzgę 2 razy dziennie.
Pierzga
nadaje się do spożycia bezpośrednio po wyjęciu z opakowania, ale należy ją
dokładnie przerzuć, bo dzięki temu jest łatwiej przyswajalna.
Pierzgę
można również rozpuścić w przegotowanej wodzie, w mleku lub miodzie: 1
łyżeczka pierzgi na ½ szklanki wody. Połączenie miodu i pierzgi potęguje ich
dobroczynne działanie. Najlepiej przygotować pierzgę rozpuszczoną w wodzie
rano, do wypicia wieczorem i przygotować wieczorem, do spożycia rankiem
kolejnego dnia. Minimalny czas moczenia pierzgi to 4
godziny.
Przechowywanie:
W miejscu niedostępnym dla
małych dzieci, suchym, chłodnym, w szczelnie zamkniętym
opakowaniu.
Kraj pochodzenia:
Litwa
Producent/
dystrybutor:
Radziowi Sp. z o.o.
ul. Chopina
8B
36-200 Brzozów
Opakowanie:
250g